Dezerty

Domácí ovocná zmrzlina

Ingredience:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 tvaroh
  • 1 kokosové mléko (pevná část)
  • vanilkové aroma
  • limetková šťáva
  • sirup nebo cukr na oslazení
  • 300g ovoce (borůvky, jahody, maliny, banány…)

Postup:

Šlehačku ušleháme a přidáme k tvarohu, kokosovému mléku, vanilce a limetkové šťávě. Podle chuti dosladíme, popř. přidáme limetku nebo vanilku…

Ovoce v hrni chvíli ohřejeme, aby pustilo trochu šťávy a pokud chceme, rozmixujeme. Pokud je ovoce moc kyselé, oslaďte, pokud nevýrazné, můžete přidat třeba trochu marmelády.

Do finální pixly dáme vždy trochu tvarohové směsi a trochu ovoce a mírně promícháme. Tím by nám na konci mělo vzniknout krásné mramorování. Pixlu uzavřeme a dáme do mrazáku na několik hodin. Před podáváním je třeba nechat delší dobu povolit. Myslím, že by to fungovalo i přes noc v lednici.

Napsat komentář